Guide: Så fixar man en svart skärm

Din skärm är helt svart – vad gör du?

Om du har problem med anslutningen mellan datorn och skärmen, så kommer denna guide förhoppningsvis vara till hjälp. Du kan antingen titta på videon ovan med ljud eller fortsätta läsa.
Några av stegen i denna guide kan tyckas banala, men ibland döljer sig lösningen rakt framför näsan på en.

  • 1. Har du satt på datorn? Både på datorn och satt in stickkontakten i eluttaget? Och har du kontrollera att eluttaget verkligen fungerar?
  • 2. Har du satt på skärmen? Både på skärmen och satt in stickkontakten i eluttaget? Och jag vet att jag redan har frågat om det här, men har du kontrollerat att även det uttaget fungerar?
  • 3. Tänk på att skärmkabeln från skärmen till datorn ska sitta i grafikkortet och INTE i moderkortet – det finns ingångar på båda ställena, men när du har en dator med grafikkort kommer den alltid att leta efter skärmen där.
  • 4. Är du säker på att skärmanslutningen i sitter ordentligt – både på skärmen och i datorn?

Om ovanstående fyra punkter inte har avhjälpt problemet måste vi nog gräva lite djupare.

  • 5. Någon av dina kablar kan vara defekt. Leta efter synliga skador på kablarna – hittar du sådana kan det vara en indikation på att kabeln har skadats. Har du en likadan liggande hemma, prova att byta ut den aktuella kabeln.
  • 6. Om du har provat ovanstående förslag till lösning och skärmen fortfarande är svart, är det värt att ta en titt på dina RAM-minnen. Öppna sidan på datorn och kontrollera att RAM-minnena sitter korrekt. Du kan med fördel dra ut dem och skjuta in dem igen. Var säker på att de klickar fast ordentligt på plats och att de sitter i varannan ”SLOT”. RAM-minnen kan skakas om lite under transport, så detta kan vara lösningen på problemet. Tänk på att datorn självklart måste vara avstängd när du börjar hålla på med datorns hårdvara.

Om ovanstående inte hjälper och du har handlat systemet hos oss, kan du kontakta vår support så hjälper vi dig vidare.

Certifierad av Trygg E-handel

Certifierad av Trygg E-handel En säker plats att handla!