Gaming grafikkort

Vill du konkurrera med PewDiePie? Då ska du ha ett gamer grafikkort som aldrig droppar frames! Hos Shark Gaming har vi ett brett utbud av grafikkort - oavsett om du önskar det bästa grafikkortet till priset eller ett grafikkort av toppkvalitet.

Gaming grafikkort - intro

Vad är egentligen grafikkort? Det går vi kort igenom här för att senare hjälpa dig att välja det rätta till just dig. Ett grafikkort har en kärna som består av en GPU (Graphic Processing Unit). Beroende på hur kraftfull den är, krävs det olika nivåer av avancerad nedkylning. Ett grafikkort har även ett videominne i form av ram (VRAM) som kan fås i olika hastigheter. Mängden videominne (VRAM) utgör den samlade mängden data som GPU’n kan processa åt gången. Ett spel/program varierar en hel del i kraven gällande videominne, men desto högre upplösning man som gamer önskar att spela med, desto mer videominne krävs det. Idag är det typisk 4-8 GB GDDR 4-6 RAM som är standard i gaming grafikkort.

Vilket grafikkort ska jag välja?

De olika grafikkorten, oavsett om det är Nvidia Geforce eller AMD Radeon, kan fås i flera olika varianter och storlekar. Några med en fläkt, andra med två eller tre, och några är anpassade till vattenkylning. De fås även med olika mängder RAM och några är överklockade från fabriken. Det gör att priset kan variera markant! Därför är det viktigt att du tänker över ditt behov innan du spenderar en massa pengar på ett grafikkort som är overkill till just ditt behov.

Om du redan har investerat i en datorlåda och endast uppgraderar ditt grafikkort, är det väsentligt att säkra sig att storleken på grafikkortet passar till din datorlåda. Detsamma gäller om du redan har en strömförsörjning/PSU och endast behöver ett nytt grafikkort. Då är det viktigt att ha tillräckligt med PSU-kraft vid uppgradering, då grafikkortet ofta är den komponent i datorn som kräver mest ström. Då hjälper det inte att ha köpt ett av de bästa grafikkorten på marknaden från Nvidia Geforce eller AMD Radeon, om datorn oavsett fryser eller lägger ner regelbundet.

SLI och Crossfire

Är du en gamer som har behov för extrem prestanda, eller anser du bara att det är fett med den häftigaste hardwaren på marknaden? Då kan du smälla två eller flera grafikkort tillsammans med Nvidias SLI eller AMD Radeons CrossFire. Vidare synkroniseras grafikkorten till dubbel kraft. Det finns inget fetare! Så du kan uppnå en skyhög upplösning, detaljgrad och samtidigt ha en ultimat framerate (FPS) eller köra med flera skärmar samtidigt.

Snackar vi SLI och Crossfire, är vi i high end änden gällande grafikkort. Här kan du även hitta ett vattenkylt grafikkort, där du kan överklocka och samtidigt ha en förnuftig temperatur. Några köper även ett vattenkylt grafikkort endast till lir, men de ligger i den dyra änden, om du skulle önska ett sådant. Det kan dock vara en god ide för en hel del gamers, för utöver god kylegenskap, ser det extremt häftigt ut med plexiglas eller en öppen datorlåda - särskilt med LED-belysning till!

Våra gamer grafikkort

Hos Shark Gaming kan du hitta de bästa gamer grafikkorten! Här på sidan hittar du både kraftfulla Nvidia Geforce GTX och AMD Radeon XT serier. Ska du ha ett grafikkort till gaming, kan du hitta det hos oss, oavsett din budget eller hur seriös du är som gamer.

Grafikkort till vardagsgamern

I den billigare änden kan du hitta antingen Nvidia grafikkort eller AMD grafikkort, till skolarbete eller enklare/standard gaming, så som CS Go eller Fortnite på låg till medel detaljgrad. Här kan exempelvis ett Geforce GTX 1650 leverera riklig med kraft till att täcka ditt behov.

Grafikkort til den seriösa gamern

Önskar du däremot att spela de mest krävande spelen i native 4K upplösning, hög FPS (framerate) och med maxad detaljgrad, rekommenderar vi däremot att du går upp till ett av våra high end grafikkort till gaming. Här kommer ett grafikkort med 6GB ram som ex. Geforce GTX 1660 i en överklockad version eller Radeon XT 5600 vara det rätta för dig.

Alla våra gamer grafikkort är utrustade med blixtsnabba GDDR6-ram, så oavsett prisnivå, är du garanterad att få ett grafikkort med solid prestanda till gaming hos oss.

Gaming grafikkort från toppmärken:

Här på sidan har vi Geforce GTX eller Radeon XT grafikkort från följande producenter:

  • Asus
  • MSI
  • Gigabyte
  • PowerColor

Om du köper en färdigbyggd gaming PC från Shark Gaming, kan du hitta ett hav av olika gaming grafikkort i alla prisnivåer (också till SLI och Crossfire) än här på sidan, om du har ett särskilt grafikkort som du har tänkt dig. Oavsett om du är på jakt efter ett Nvidia grafikkort eller AMD grafikkort, har vi ett enormt utbud under bygg själv sidorna. Här kan du bland annat också få ingraverat din gaming tag i datorlådan och överlag customisera din gamer PC, precis som du önskar den.

NB: Har du redan ett Nvidia RTX grafikkort, som är NVlink SLI ready, kan du även här på sidan hitta 4 port bridges, så du kan gå från ett enkelt till ett SLI grafikkort (dubbelt). Då får du den absoluta mest crazy framtidssäkrade prestanda från ett gaming grafikkort du kan föreställa dig. Krydda till det med vattenkylning och några LED-katoder i din datorlåda och du är garanterad street respect vid varenda LAN-party!

Behöver du hjälp?

Chat

Hitta vår onlinechatt längst ner till höger på webbplatsen.

Måndag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

Telefon

Ring oss på 010 88 85 367 - vår kundsupport är klar. 
English and Danish Support Only.

Om du är företagskund kan du ringa +45 38411555 

Måndag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

E-post

Skicka mail till oss här om du har några frågor.

Förväntad responstid på arbetsdagar:
inom 48 timmar

Efter helger och helgdagar:
inom 72 timmar

Butik / Dator test

Du hittar vår fysiska butik på Naverland 6, 2600 Glostrup, Danmark.

Öppettider:
Mån-Tor: 09:30-16:50
Fredag: 09:30-16:30
Lördag: 12:00-16:00

Testa våra datorer:
På Inferno Online, Odengatan 60, 113 22 Stockholm.