Gaming Processor

Våra processorer (CPU - Central Processing Unit)

Vi säljer både value for money processorer och några av marknadens kraftigaste gaming processorer från Intel och AMD på marknaden. En god gaming processor är avgörande för att uppnå tillfredsställande performance med din gaming dator, samt att få en optimal spelupplevelse eller problemfritt workflow i t.ex. redigeringsprogram.

Varför är en processor viktig i din gaming setup?

Processorn är datorns maskinrum och är avgörande för multi-tasking egenskaper och hur snabbt du kan arbeta. Antal kärnor, klockfrekvens, cache och threads är alla element som påverkar performance. Du kan läsa mer om vad dessa specifikationer gör för dig, som streamar när du gamer, eller önskar att spela med hög upplösning, med högsta möjliga FPS (frames per second). Därefter kan du ta ett beslut, som matchar ditt gaming behov.

PC processor från Intel eller AMD?

Det har i många år varit en ständig kamp att vinna alla gamers förtroende på marknaden, i förhållande till bl.a. PC processorer. Intel har varit kända för att leverera den bästa processorn till gaming, medans AMD har varit kända för att ge spelentusiaster value for money. I dag är det dock en helt annan historia, då det står rätt lika mellan dem båda, oavsett om du önskar topp-performance eller value for money. Här skiftas dem åt, beroende på produkt, att briljera genom att leverera den bästa gaming processorn, value for money, och att leverera topp-performance.

Välj din processor hos Shark Gaming

Medium och high end processor:

Väljer du en Intel processor, kan du hitta både i5, i7 och i9 serien här hos Shark Gaming. Den mest kraftfulla från Intel är i9-12900KF, men kom ihåg att det hela tiden skiftar från generation till generation av processorer, vart du får mest power eller bäst value.

Väljer du en AMD processor, kan du likaså hitta både Ryzen 5, 7 och 9, så är du säker på att få tillräckligt med performance till ditt behov. Här är en av våra toppsäljande processorer Ryzen 5 5800X där du får galet mycket power för pengarna och hela 12 trådar, vilket är exemplariskt till multitasking-uppgifter, t.ex. när du streamar din gaming.

Budget-processor:

Vi säljer även både Intel i3 och AMD Ryzen 3 processorer, men de är mest tillägnade till skoluppgifter och enklare tasks. Så önskar du att spela ett något krävande spel, rekommenderar vi att du går upp något i processorns prestanda. Spelar du dock uteslutande lite smått på fritiden, inte bryr dig om grafiken särskilt mycket och endast vill game lite CS go i låg upplösning, kan en budget processor täcka ditt behov fint.

Oavsett dina gaming vanor och behov när du sitter framför din dator, hittar du en gaming processor som matchar det, här hos oss på Shark Gaming. Har du frågor eller tvivlar över något innan ditt köp, är du alltid välkommen att ta fatt i vår kundservice på chatten, skicka ett mail eller ringa upp oss. Se våra kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Behöver du hjälp?

Chat

Hitta vår onlinechatt längst ner till höger på webbplatsen.

Måndag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

Telefon

Ring oss på 010 88 85 367 - vår kundsupport är klar. 
English and Danish Support Only.

Om du är företagskund kan du ringa +45 38411555 

Måndag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

E-post

Skicka mail till oss här om du har några frågor.

Förväntad responstid på arbetsdagar:
inom 48 timmar

Efter helger och helgdagar:
inom 72 timmar

Butik / Dator test

Du hittar vår fysiska butik på Naverland 6, 2600 Glostrup, Danmark.

Öppettider:
Mån-Tor: 09:30-16:50
Fredag: 09:30-16:30
Lördag: 12:00-16:00

Testa våra datorer:
På Inferno Online, Odengatan 60, 113 22 Stockholm.