Varukorg
Delsumma
0 kr.
Go To Cart

SSD Hårddisk / HDD

Genom att investera i en HDD- eller SSD-hårddisk får du mer utrymme i din dator - till videor, musik, spel mm. Hitta modeller som både fungerar som en intern och extern hårddisk. Vi säljer bl.a. SSD-hårddiskar - den perfekta hårddisken för den mer erfarna gamern.

Skillnaden på en HDD- och en SSD-hårddisk

HDD (Hard Disk Drive) är en typ av hårddisk som rekommenderas som lagringsdisk om du vill lagra många TB data. HDD är den traditionella hårddisken som fungerar som bäst om du kör på enskilda filer. Den passar perfekt till säkerhetskopiering av fotoalbum och annat som du vill spara länge.

SSD (Solid State Drive) är den perfekta lösningen för den ivriga datoranvändaren som inte vill gå på kompromiss med snabb hastighet, stor kapacitet och framför allt stabilitet som du kan lita på. SSD-hårddiskar är en nyare form av hårddisk av hårddisk än HDD-hårddiskar och lagrar endast data i digital form. Du kan jämföra dess teknik med USB-nycklar och minneskort. SSD-hårddisken har en mycket hög effektivitet, som kan hantera många filer samtidigt.

Ofta har vissa datorer båda typer av hårddiskar installerade, med de tyngre programmen och själva operativsystemet på SSD-enheten och de lättare filerna såsom videor, musik och liknande på hårddisken.

Ska jag välja SSD eller HDD?

Det beror på vilka dina behov är. Om du använder din dator mycket och håller på med flera filer samtidigt bör du definitivt välja en SSD-hårddisk. Om du behöver mer utrymme för filer som foton och liknande som inte nödvändigtvis kräver många GB räcker det med endast en hårddisk. Om du har svårt att välja får några tips här:

Om du utgår från priset kommer du att upptäcka att HDD-hårddisken är billigare än SSD-hårddisken. Hastigheten på en SSD är högre än på en HDD. Denna hastighetsskillnad kommer du att märka av redan när du trycker på “skicka”-knappen, när du startar datorn, när du öppnar program eller när du överför filer. HDD-hårddiskerna tenderar även att föra lite mer oljud, medan en SSD-hårddisk inte låter lika mycket.

Om du vill gå all-in rekommenderar vi även att du investerar i ett bra grafikkort som ger dig den ultimata spelupplevelsen.

Hos oss hittar du både Samsung SSD och Kingston SSD

I vårt sortiment hittar du ett stort utbud av olika hårddiskar som är heta på marknaden just nu.

Några av de populära produkterna i sortimentet är Samsungs SSD-produkter som har en kapacitet från 250 GB till 1 TB, eller en Kingston SSD som också har kapacitet på upp till 1 TB.

Du kommer garanterat att hitta en hårddisk här på Shark Gaming som passar just dina behov önskemål. Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta vårt kundtjänst. Vi hjälper dig mer än gärna att hitta den perfekta HDD- eller SSD-hårddisken.

Behöver du hjälp?

Chat

Hitta vår onlinechatt längst ner till höger på webbplatsen.

Måndag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

Telefon

Ring oss på 010 88 85 367 - vår kundsupport är klar. 
English and Danish Support Only.

Om du är företagskund kan du ringa +45 38411555 

Måndag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

E-post

Skicka mail till oss här om du har några frågor.

Förväntad responstid på arbetsdagar:
inom 48 timmar

Efter helger och helgdagar:
inom 72 timmar

Butik / Dator test

Du hittar vår fysiska butik på Naverland 6, 2600 Glostrup, Danmark.

Öppettider:
Mån-Tor: 09:30-16:50
Fredag: 09:30-16:30
Lördag: 12:00-16:00

Testa våra datorer:
På Inferno Online, Odengatan 60, 113 22 Stockholm.