Gaming Mus

Välj en gaming mössen designad för optimala gaming upplevelser och följa dina naturliga rörelser. är funktionen med en knapp på sidan, utvecklad för den naturliga konturen av din tumme, så att klicken reagerar precist och smidigt. Vi säljer kvalitets gamingmöss i alla prisklasser.

De bästa gaming musarna

Shark gaming säljer den bästa gaming utrustningen på marknaden, bland annat de bästa gaming musarna och gaming tangentbord till din dator. Våra gaming musar är designade till att följa dina naturliga rörelser, när du använder din gaming mus. Sidoknappen är utvecklad till att att följa konturen av din tumme, så att klicken sker precist och smidigt. Det är särskilt viktigt när du är mitt i en gaming session, där de precisa klicken är otroligt viktiga och avgörande för att ta hem segern. Vi säljer en stor variation av kvalitets musar, som ligger i olika prisklasser, så det finns något för alla behov och plånböcker. När du köper din PC gaming mus hos Shark Gaming är du säkrad en mus som är utvecklad avsedd till gaming och kombineras med fördel med våra gaming musmattor.

Det är skillnad på en gaming mus och kontorsmus

Om du är en seriös gamer så vet du också hur viktigt det är med den rätta utrustningen. Det är därför viktigt att du köper en mus som är särskilt utvecklad till gaming, framför en vanlig kontorsmus. En gamingmus har oftast fler knappar, som kan ställas in utefter behov, så att du själv kan bestämma vad deras funktion ska vara. De är betydligt mer slitstarka och hållbara, då de ska klara lite mer. Utöver det finns det ett hav av specifikationer och funktioner du kan välja mellan, som är särskilt utvecklat till gaming. När du ska köpa en gaming mus ska du därför ta ställning till en del, så du väljer den ideella mus som uppfyller just dina behov.

Välj den rätta gaming musen

Det är viktigt att välja den rätta musen till gaming, då det är otroligt stor skillnad på behov, utefter vilken typ av spel man spelar samt spelstil. Utöver det kan man också ha olika preferenser, som storlek, vikt och grepp på musen, vilket man också ska ha överväga, när man ska välja den ideella gamingmusen. Vi kommer nu att gå in lite mer på vad du bör vara uppmärksam på, innan du väljer din gaming mus:

Den rätta handen:
Vilken hand använder du till att spela med? Självklart vill man använda höger hand, om man är högerhänt. Men det kan för vänsterhänta bara en utmaning att hitta den rätta gamingmusen. Dessvärre väljer många producenter från att producera avancerade musar till vänsterhänta, av den enkla anledningen att de flesta är högerhänta, så det är rätt svårt att hitta en gamingmus uteslutande till vänsterhänta. Det har dock på senare tid kommit till en symmetrisk version, som kan användas av både höger och vänsterhänta.

Grepp:
Om du är van vid att flitigt använda din mus när du spelar, reflektera nästa gång över hur du håller musen. På så vis kan du nämligen identifiera vilken typ av grepp du har. Att hitta den rätta musen beror nämligen på vilket grepp den är gjord till, och om den passar dig.

“Claw grip” är det ena greppet. Här hålls musen av fingerspetsarna, medans den nästan lyfts från musmattan. Vid denna typ av grepp är det viktigt med en lätt mus, som du enkelt kan lyfta, utan att den blir långsam av det.

“Palm grip” är däremot ett grepp där handleden vilar på musen och därmed flyttar på musen. Om du har denna typ av grepp kommer en större och tyngre mus vara att föredra, då du lättare kan stödja handleden.

Du kan även få en mus till båda typer av grepp, om du är en av dem som ändrar ditt grepp allt efter vilket spel du spelar. Men håller du dig kontinuerligt till ett grepp, är en anpassad modell att föredra.

Vikt:
Vikten av din gamingmus har också en stor betydelse för din spelupplevelse vad gäller hastighet och kontroll när du gamer. Oavsett om du föredrar en tung eller lätt mus, finns det fördelar och nackdelar med bägge.

En tung mus gör dig ologiskt nog långsammare, men den extra vikten ger också mer precis kontroll över musen. Du tänker kanske att det inte betyder så mycket, men det har faktiskt en stor påverkan på ditt spel.

När du väljer en gamingmus i den tyngre änden, får du även en mer robust mus med längre livstid. Feta features fyller också mer, än på en enkelt standardmus, så om du vill ha en gamingmus med massor av gadgets och extra funktioner, ska du räkna med lite mer vikt.

Med en lätt mus kommer du omvänt att känna dig snabbare och lättare, när du t.ex. i ett 1st person shooter spel ska reagera och flytta musen blixtsnabbt. Så det är viktigt att ha din spelstil i åtanke. Spelar du flera olika typer av spel, så kan en konfigurerbar mus vara att föredra - också om du bara generellt önskar att customisera din mus, precist till dina preferenser.

Laser eller optisk:
I dag står valet som gamer ofast mellan om man önskar en laster mus eller optisk mus. Med en laser mus är du säkrad på alla ytor. Här har den optiska musen en del problem, med glas- och högglans ytor, som dock har blivit mer ovanligt på senare tid.

Som gamer är det lätt hänt att din mus kommer ut på ytor utanför musen vid snabba ryck, t.ex. mitt i en strid. Här har lasermusen ett stort problem. Lasermusen avläser nämligen en bit ovanför ytan, därför kan det sätta stopp i en rörelse, om du ska från kanten och in på musmattan igen. Det sker inte med den optiska musen och därför är den oerhört populär bland gamere.

I gengäld är lasermusens upplösning, som mäts i DPI, ofta långt högre än vid den optiska musen. Därför kan man inte kalla det ena bättre än det andra, och det beror på ditt behov, om du ska välja en laster eller en optisk mus.

DPI eller CPI:
DPI och CPI är faktiskt vå olika sätt att mäta precis detsamma. DPI står för Dots Per Inch och CPI står för Counts Per Inch. DPI är den beteckning de flesta känner till och därför är det ocså den producenterna ofast använder, även om CPI är mer korrekt.

Desto högre DPI, desto mindre ska du röra musen för att den ska röra sig över samma yta på skärmen. Ett högt DPI-tal ger dig därför bättre ergonomi, då du ska flytta handen mindre, när du använder musen. Men det gör dig samtidigt mer oprecis, därför är ett lägre DPI-tal i First Person Shooter-spel betydligt mer populärt.

1.200 - 2.000 DPI är normalt i first person shooter spel, medan det med fördel kan vara 5.000 DPI i RTS-spel eller liknande, där precision inte är lika avgörande. Många musar ger dig möjlighet att justera DPI, därför är det som regel klokt att sikta på ett lite högre DPI, än ens faktiska behov, så länge det kan justeras.

Gaming mus från Shark Gaming

Hos Shark Gaming har vi ett stort utbud av gaming musar med olika specifikationer och funktioner, så det är något till alla behov och preferenser.

Du kan bl.a. köpa en trådlös gamingmus med ljus, traditionell med sladd m.m. Oavsett vad du är på jakt efter, så kan vi säkert hjälpa dig. Vi säljer datormusar från populära märken som:

  • Razer gaming mus
  • Gaming mus Steelseries
  • Gaming mus Cooler Master
  • Corsair Gaming mus

Utöver att vi säljer gaming musar från välkända märken, har vi också utvecklat vår helt egna mus: Shark Velocity Gaming Mus. Den är skapad avsedd till seriös e-sport, men kan användas till alla typer av spel. Musen med sladd är varken för tung eller för lätt. Den har 7 knappar, 4 hastigheter som snabbt kan ändras med hjälp av knappar samt den optiska sensorn Avago 3050, som är en av de bästa på marknaden. Musen har en cool design med RGB ljus, som automatiskt skiftar mellan alla regnbågens färger.

Är du i tvivel över vilken mus du ska välja, är du alltid varmt välkommen till att kontakta oss. Vi är experter inom gaming och vill gärna hjälpa dig med råd och vägledning. Du kan antingen kontakta oss över chatten här på hemsidan, på telefon 77 34 27 76, skicka ett mail till kontakt@sharkgaming.dk eller sist men inte minst, kan du komma förbi i vår butik i Herlev.

Behöver du hjälp?

Chat

Hitta vår onlinechatt längst ner till höger på webbplatsen.

Måndag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

Telefon

Ring oss på 010 88 85 367 - vår kundsupport är klar. 
English and Danish Support Only.

Om du är företagskund kan du ringa +45 38411555 

Måndag - Torsdag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:30

Fredag:
09:30 - 12:30 & 13:00 - 16:00

E-post

Skicka mail till oss här om du har några frågor.

Förväntad responstid på arbetsdagar:
inom 48 timmar

Efter helger och helgdagar:
inom 72 timmar

Butik / Dator test

Du hittar vår fysiska butik på Naverland 6, 2600 Glostrup, Danmark.

Öppettider:
Mån-Tor: 09:30-16:50
Fredag: 09:30-16:30
Lördag: 12:00-16:00

Testa våra datorer:
På Inferno Online, Odengatan 60, 113 22 Stockholm.