Gamingstolar

Spela med högsta komfort och ergonomiskt korrekt hållning – med de bästa gamingstolarna från Sharkgaming. Rätt sittställning ger dig inte bara förutsättningarna till den ultimata spelupplevelsen – den bidrar också till att säkerställa din hälsa på lång sikt.

  1. Shark Vortex gamingstol

    2 999 SEK
  2. Shark Gaming Gear Bundle

    9 599 SEK Från 8 199 SEK
    Skickas inuti 1-2 arbetsdagar

Skönare spelupplevelser med en gamingstol

Gamingstolen är en ofta förbisedd utrustning i gamerns repertoar. Och det är måhända förståeligt när saker som haj-end datorer och upplysta tangentbord lockar på uppmärksamheten. Just stolen är inte vad många förknippar med den ultimata spelupplevelsen. Stolen levererar ju varken kraft eller hastighet till datorn. Den gör inte grafiken snyggare eller skärmen snabbare.

Så hur kan en gamingstol göra skillnad för dig?

Jo, skillnaden ligger först och främst i den totala spelupplevelsen . Här gör komforten i en gamingstol en enorm skillnad. För även om man snabbt kan bli uppslukad av dramatiken när man kastar sig ut i en motvind av stål och flygande projektiler för att tvinga ner motståndarna på knä (vilket är förståeligt!) så är din trygga homebase alltid hemma framför skärmen. I din sköna stol. Och när du väl har investerat i en ordentlig gamingstol så vet du vilken enorm skillnad den gör för helhetsupplevelsen.

Så: Om du inte har någon gamingstol bör du fundera på att skaffa en sådan. Typ redan igår.En ergonomisk gamingstol skyddar din hälsa

Förutom komforten bidrar gamingstolen med något minst lika viktigt: bättre hälsa. Visst, en gamingstol är så klart ingen mirakelkur som botar vad som helst. Men om du tänker på hur många timmar per dag du redan sitter ner, så kommer ett antal ytterligare timmar i en vanlig kontorsstol inte gynna din hållning och dina ryggmuskler.

Det har gjorts många studier under åren som dokumenterar våra dåliga sittvanor. Vi sitter helt enkelt för mycket. En sittande ställning tvingar in din kropp i en position som med tiden kan vara rent av handikappande för din hållning och de muskler som håller dig upprätt när du står upp.

Din kropp ska få stöd av stolen under hela spelomgången – och det oavsett hur mycket du vill glömma tid och rum i stridens ständiga hetta. En ergonomisk gamingstol från SharkGaming ger dig rätt stöd för hela kroppen. Dessutom upprätthåller du en korrekt och hälsosam hållning – under hela spelet.

Det är faktiskt inte bara i den verkliga världen som en god fysisk hälsa gynnar dig. På senare tid har det också varit ett ökat fokus på hur den fysiska hälsan påverkar spelarnas prestationer när de levererar headshots på löpande band. Precis som i andra sammanhang gynnas du som gamer av en välsmord, underhållen och frisk kropp. Titta till exempel på professionella gamers program och träningsrutiner, som inkluderar fysisk träning och kroppsvård. Man har sett ett direkt samband mellan den fysiska hälsan och spelarens snabbhet, reaktionsförmåga och uthållighet. Så om gamingstolen kan göra dig friskare finns det en god chans att det kan leda till bättre prestanda i spelvärlden.

 

SharkGaming gamingstolar anpassar sig till din kropp och ger en bra hållning.

Bland våra spelstolar hittar du flera alternativ som kan anpassas på alla möjliga sätt. De kan justeras i höjdled. De kan lutas tillbaka och står fortfarande stabilt. Här finns också flera gamingstolar där armstöden kan justeras i flera riktningar. Slutligen måste länd- och nackkuddarna naturligtvis vara avtagbara.

Förutom de mekaniska funktionerna finns det så klart gamingstolar i olika storlekar och dimensioner bland stolarna i vårt sortiment. Vissa föredrar till exempel gott om utrymme i sätet, medan andra föredrar en stol där det inte känns som att du "halkar runt" i sätet. Sen har vi djupet på sätet, som är avgörande för hur bra stolen passar dig – det ska nämligen passa spelarens benlängd. Som alltid handlar det om att prova sig fram. Alternativt kan du hitta en guide på nätet om hur du hittar måtten för den perfekta spelstolen för dig.

 

Gamingstolens design fulländar det visuella uttrycket av din utrustning.

De flesta gamingstolarna är numera mycket lika till utformningen. Och det är ingen slump att gamingstolen har blivit en standarddesign med tiden. Den främsta inspirationskällan är racingbilar. Här spelar stabilitet och komfort en viktig roll (och så klart säkerheten, men det är svårt att hitta gamingstolar med säkerhetsbälte).

Den racinginspirerade designen gör att gamingstolen kompletterar din haj-end gamingdators visuella uttryck. Du vill att den ska utstråla fart och spänning från det ögonblick du ser den. Det känns nästan som att du ger dig av samma sekund du sätter dig i den.

 

Hitta gamingstolar med bra material

Det är så klart inte bara gamingstolens form som är viktig för komforten och ergonomin. Du måste även kontrollera att den är tillverkad av bra och stabila material.

Materialet är viktigt av två huvudsakliga skäl: Det handlar om komfort och hållbarhet.

Såvida man inte är en riktig Assassin's Creed fanboi vill nog de flesta av oss sitta i en mjuk och dämpad gamingstol än på en hård takås. Att stolen är mjuk och bekväm att sitta på är en självklarhet. På samma sätt ska ryggen vara väl vadderad – eller åtminstone ge ett elastiskt stöd. Både sätet och ryggen måste kunna ge dynamiskt stöd och anpassa sig till din kropp.

Förutom komforten spelar även hållbarheten hos din gamingstol en viktig roll. Materialen ska vara tillräckligt slitstarka så de håller i många timmar, varje vecka i flera år – utan att den slits ut för tidigt.

Många föredrar ett överdrag av PU-läder på gamingstolen. PU-läder är perfekt för spelstolar eftersom det är slitstarkt, lätt att rengöra och ser coolt och exklusivt ut. Mesh-material slits snabbare och om du spiller jolt cola i tyget är det betydligt svårare göra rent.

 

Gaming: undvik muskelspänningar och huvudvärk med rätt gamingstol

En dålig sittställning kan med tiden utvecklas till något som liknar kronisk rygg- och huvudvärk. Smärtorna kan med tiden bli så svåra att de inte bara uppstår när du spelar, utan plågar dig resten av dagen.

Orsaken till kronisk smärta är ofta överanvändning av muskler som överansträngs när du sitter fel. Om du sitter framåtböjd med böjd nacke, sätter du press på ländryggen, övre delen av ryggen och nacken. Om du spelar regelbundet flera timmar i veckan kan ett sådant tillstånd snabbt utvecklas om du inte har en lämplig stol.

Men huvudvärk – är det inte lite märkligt att en dålig stol kan orsaka huvudvärk? Ja, kanske. Men orsaken till huvudvärk kan faktiskt ligga i muskelspänningar i nacken. Smärta i nackmusklerna har en tendens att stråla uppåt och slå sig ner i huvudet, vilket gör att den lätt kan misstas för en riktig huvudvärk. Vanliga huvudvärkstabletter har svårt att minska denna typ av smärta, eftersom de ofta har mindre effekt på muskelsmärtor.

En bra gamingstol skyddar dig från dessa typer av muskelspänningar. En gamingstol ger dig det stöd du behöver för att få en bra sittställning. Ryggen rätas upp, rumpan dras in, ländryggen skjuts framåt och både nacke och armar får optimalt stöd. Konkret innebär det att kroppen inte behöver kämpa med att kompensera en dålig sittställning. När detta sker kommer du också att märka att muskelspänningarna – och den tillhörande smärtan – sakta försvinner.

 

Kontorsstol vs. gamingstol: Detta är skillnaden

Du kanske fortfarande sitter och tänker att gamingstol låter mer som ett nöje än en nödvändighet. Behöver du investera i en gamingstol om du redan har en ergonomisk kontorsstol? Låt oss titta närmare på den frågan.

Gamingstolar är naturligtvis inte det enda ergonomiska alternativet om du vill sitta ordentligt när du spelar. Just den ergonomiska aspekten är någon som gamingstolar har gemensamt med många andra typer av kontorsstolar.

Men om man tittar på andra aspekter blir skillnaderna snabbt uppenbara. Om man bortser från designen, där gamingstolarna sticker ut, finns de största skillnaderna i komfortområdet. En gamingstol är utformad för att ge dig betydligt högre komfort än en vanlig kontorsstol. Kontorsstolen är mer utformad för produktivitet än för komfort.

En kontorsstol har därför färre justerbara delar än en gamingstol. Många vanliga kontorsstolar kan till exempel inte lutas tillbaka eller låta armstöden justeras på olika sätt. De enda funktioner som finns tillgängliga på kontorsstolen gäller allmän användning eller anpassning av ergonomiska funktioner.

Komfort är en viktig del av den totala spelupplevelsen. Man brukar säga att om lillfingret värker, så drabbar det hela kroppen. Samma sak gäller för stolen du använder när du spelar. Om du inte kan sitta bekvämt i den under längre perioder kommer det oundvikligen att påverka din spelupplevelse negativt.

 

Låt oss vägleda dig till den bästa gamingstolen

Utforska vårt sortiment av gamingstolar här på sajten. Om du är osäker på vilken gamingstol som passar dig så står vi alltid till tjänst! Det är bara att skriva eller ringa oss, så hjälper vi dig välja rätt stol för din gaminguppsättning.

Undvik att spendera obekväma timmar framför datorn, investera i din hälsa och komfort – köp en gamingstol från SharkGaming idag.

Skönare spelupplevelser med en gamingstol

Gamingstolen är en ofta förbisedd utrustning i gamerns repertoar. Och det är måhända förståeligt när saker som haj-end datorer och upplysta tangentbord lockar på uppmärksamheten. Just stolen är inte vad många förknippar med den ultimata spelupplevelsen. Stolen levererar ju varken kraft eller hastighet till datorn. Den gör inte grafiken snyggare eller skärmen snabbare.

Så hur kan en gamingstol göra skillnad för dig?

Jo, skillnaden ligger först och främst i den totala spelupplevelsen . Här gör komforten i en gamingstol en enorm skillnad. För även om man snabbt kan bli uppslukad av dramatiken när man kastar sig ut i en motvind av stål och flygande projektiler för att tvinga ner motståndarna på knä (vilket är förståeligt!) så är din trygga homebase alltid hemma framför skärmen. I din sköna stol. Och när du väl har investerat i en ordentlig gamingstol så vet du vilken enorm skillnad den gör för helhetsupplevelsen.

Så: Om du inte har någon gamingstol bör du fundera på att skaffa en sådan. Typ redan igår.

En ergonomisk gamingstol skyddar din hälsa

Förutom komforten bidrar gamingstolen med något minst lika viktigt: bättre hälsa. Visst, en gamingstol är så klart ingen mirakelkur som botar vad som helst. Men om du tänker på hur många timmar per dag du redan sitter ner, så kommer ett antal ytterligare timmar i en vanlig kontorsstol inte gynna din hållning och dina ryggmuskler.

Det har gjorts många studier under åren som dokumenterar våra dåliga sittvanor. Vi sitter helt enkelt för mycket. En sittande ställning tvingar in din kropp i en position som med tiden kan vara rent av handikappande för din hållning och de muskler som håller dig upprätt när du står upp.

Din kropp ska få stöd av stolen under hela spelomgången – och det oavsett hur mycket du vill glömma tid och rum i stridens ständiga hetta. En ergonomisk gamingstol från SharkGaming ger dig rätt stöd för hela kroppen. Dessutom upprätthåller du en korrekt och hälsosam hållning – under hela spelet.

Det är faktiskt inte bara i den verkliga världen som en god fysisk hälsa gynnar dig. På senare tid har det också varit ett ökat fokus på hur den fysiska hälsan påverkar spelarnas prestationer när de levererar headshots på löpande band. Precis som i andra sammanhang gynnas du som gamer av en välsmord, underhållen och frisk kropp. Titta till exempel på professionella gamers program och träningsrutiner, som inkluderar fysisk träning och kroppsvård. Man har sett ett direkt samband mellan den fysiska hälsan och spelarens snabbhet, reaktionsförmåga och uthållighet. Så om gamingstolen kan göra dig friskare finns det en god chans att det kan leda till bättre prestanda i spelvärlden.

SharkGaming gamingstolar anpassar sig till din kropp och ger en bra hållning.

Bland våra spelstolar hittar du flera alternativ som kan anpassas på alla möjliga sätt. De kan justeras i höjdled. De kan lutas tillbaka och står fortfarande stabilt. Här finns också flera gamingstolar där armstöden kan justeras i flera riktningar. Slutligen måste länd- och nackkuddarna naturligtvis vara avtagbara.

Förutom de mekaniska funktionerna finns det så klart gamingstolar i olika storlekar och dimensioner bland stolarna i vårt sortiment. Vissa föredrar till exempel gott om utrymme i sätet, medan andra föredrar en stol där det inte känns som att du "halkar runt" i sätet. Sen har vi djupet på sätet, som är avgörande för hur bra stolen passar dig – det ska nämligen passa spelarens benlängd. Som alltid handlar det om att prova sig fram. Alternativt kan du hitta en guide på nätet om hur du hittar måtten för den perfekta spelstolen för dig.

Gamingstolens design fulländar det visuella uttrycket av din utrustning.

De flesta gamingstolarna är numera mycket lika till utformningen. Och det är ingen slump att gamingstolen har blivit en standarddesign med tiden. Den främsta inspirationskällan är racingbilar. Här spelar stabilitet och komfort en viktig roll (och så klart säkerheten, men det är svårt att hitta gamingstolar med säkerhetsbälte).

Den racinginspirerade designen gör att gamingstolen kompletterar din haj-end gamingdators visuella uttryck. Du vill att den ska utstråla fart och spänning från det ögonblick du ser den. Det känns nästan som att du ger dig av samma sekund du sätter dig i den.

Hitta gamingstolar med bra material

Det är så klart inte bara gamingstolens form som är viktig för komforten och ergonomin. Du måste även kontrollera att den är tillverkad av bra och stabila material.

Materialet är viktigt av två huvudsakliga skäl: Det handlar om komfort och hållbarhet.

Såvida man inte är en riktig Assassin's Creed fanboi vill nog de flesta av oss sitta i en mjuk och dämpad gamingstol än på en hård takås. Att stolen är mjuk och bekväm att sitta på är en självklarhet. På samma sätt ska ryggen vara väl vadderad – eller åtminstone ge ett elastiskt stöd. Både sätet och ryggen måste kunna ge dynamiskt stöd och anpassa sig till din kropp.

Förutom komforten spelar även hållbarheten hos din gamingstol en viktig roll. Materialen ska vara tillräckligt slitstarka så de håller i många timmar, varje vecka i flera år – utan att den slits ut för tidigt.

Många föredrar ett överdrag av PU-läder på gamingstolen. PU-läder är perfekt för spelstolar eftersom det är slitstarkt, lätt att rengöra och ser coolt och exklusivt ut. Mesh-material slits snabbare och om du spiller jolt cola i tyget är det betydligt svårare göra rent.

Gaming: undvik muskelspänningar och huvudvärk med rätt gamingstol

En dålig sittställning kan med tiden utvecklas till något som liknar kronisk rygg- och huvudvärk. Smärtorna kan med tiden bli så svåra att de inte bara uppstår när du spelar, utan plågar dig resten av dagen.

Orsaken till kronisk smärta är ofta överanvändning av muskler som överansträngs när du sitter fel. Om du sitter framåtböjd med böjd nacke, sätter du press på ländryggen, övre delen av ryggen och nacken. Om du spelar regelbundet flera timmar i veckan kan ett sådant tillstånd snabbt utvecklas om du inte har en lämplig stol.

Men huvudvärk – är det inte lite märkligt att en dålig stol kan orsaka huvudvärk? Ja, kanske. Men orsaken till huvudvärk kan faktiskt ligga i muskelspänningar i nacken. Smärta i nackmusklerna har en tendens att stråla uppåt och slå sig ner i huvudet, vilket gör att den lätt kan misstas för en riktig huvudvärk. Vanliga huvudvärkstabletter har svårt att minska denna typ av smärta, eftersom de ofta har mindre effekt på muskelsmärtor.

En bra gamingstol skyddar dig från dessa typer av muskelspänningar. En gamingstol ger dig det stöd du behöver för att få en bra sittställning. Ryggen rätas upp, rumpan dras in, ländryggen skjuts framåt och både nacke och armar får optimalt stöd. Konkret innebär det att kroppen inte behöver kämpa med att kompensera en dålig sittställning. När detta sker kommer du också att märka att muskelspänningarna – och den tillhörande smärtan – sakta försvinner.

Kontorsstol vs. gamingstol: Detta är skillnaden

Du kanske fortfarande sitter och tänker att gamingstol låter mer som ett nöje än en nödvändighet. Behöver du investera i en gamingstol om du redan har en ergonomisk kontorsstol? Låt oss titta närmare på den frågan.

Gamingstolar är naturligtvis inte det enda ergonomiska alternativet om du vill sitta ordentligt när du spelar. Just den ergonomiska aspekten är någon som gamingstolar har gemensamt med många andra typer av kontorsstolar.

Men om man tittar på andra aspekter blir skillnaderna snabbt uppenbara. Om man bortser från designen, där gamingstolarna sticker ut, finns de största skillnaderna i komfortområdet. En gamingstol är utformad för att ge dig betydligt högre komfort än en vanlig kontorsstol. Kontorsstolen är mer utformad för produktivitet än för komfort.

En kontorsstol har därför färre justerbara delar än en gamingstol. Många vanliga kontorsstolar kan till exempel inte lutas tillbaka eller låta armstöden justeras på olika sätt. De enda funktioner som finns tillgängliga på kontorsstolen gäller allmän användning eller anpassning av ergonomiska funktioner.

Komfort är en viktig del av den totala spelupplevelsen. Man brukar säga att om lillfingret värker, så drabbar det hela kroppen. Samma sak gäller för stolen du använder när du spelar. Om du inte kan sitta bekvämt i den under längre perioder kommer det oundvikligen att påverka din spelupplevelse negativt.

Låt oss vägleda dig till den bästa gamingstolen

Utforska vårt sortiment av gamingstolar här på sajten. Om du är osäker på vilken gamingstol som passar dig så står vi alltid till tjänst! Det är bara att skriva eller ringa oss, så hjälper vi dig välja rätt stol för din gaminguppsättning.

Undvik att spendera obekväma timmar framför datorn, investera i din hälsa och komfort – köp en gamingstol från SharkGaming idag.

Behöver du hjälp?

TelefonRing oss på 010 88 85 367 - vår kundsupport är klar.
English and Danish Support Only.
Om du är företagskund kan du ringa +45 38411555Måndag - Torsdag:
09:30 - 12:00 & 12:30 - 16:30
Fredag:
09:30 - 12:00 & 12:30 - 16:00

Butik / Dator test


Du hittar vår fysiska butik på Naverland 6, 2600 Glostrup, Danmark.


Öppettider:
Mån-Tor: 09:30-16:50
Fredag: 09:30-16:30
Lördag: 12:00-16:00
Testa våra datorer:
På Inferno Online, Odengatan 60, 113 22 Stockholm.
Certifierad av Trygg E-handel

Certifierad av Trygg E-handel En säker plats att handla!