Sharkpedia Spelblogg: Komponenter

The Merge och sjunkande GPU-priser

The Merge och sjunkande GPU-priser

Ethereum-nätverket har genomgått The Merge, vilket gör kryptomining olönsam för många. Hur kommer det att påverka GPU-priserna i framtiden?

Läs mer

Ryzen 7000 är på väg

Ryzen 7000

AMD meddelade i slutet av augusti att fyra nya Ryzen stationära processorer kommer under 2022. Läs vad vi vet om dem hittills.

Läs mer

Varför körs inte alltid RAM på maximal hastighet?

Om ditt RAM inte körs på maximal hastighet kan det finnas flera bakomligande orsaker. Läs mer nedan där vi går igenom olika förklaringar – och berättar hur du kommer vidare.

Läs mer

Vilken gaming setup passar dig bäst?

Att investera i ett gamerupplägg är en betydande investering. Därför är det viktigt att du hittar ett gamerupplägg som passar din budget och dina behov!

Läs mer

Guide: Vilket grafikkort ska jag välja?

Guide: Vilket grafikkort ska jag välja?

När du ska köpa nytt grafikkort är det förstås först och främst tänka din budget du ska tänka på. Är ultra settings och hög frame rate verkligen din främsta prioritet om det innebär att du måste leva på nudlar i två månader? Svaret är såklart ett rungande ja!

Läs mer

Guide: Gaming hardware

De flesta gamers har en övergripande förståelse för vilken roll de olika hårdvarukomponenterna spelar när det gäller datorns funktion. Det är dock få av oss som har koll på exakt vilka saker som hanteras av exempelvis CPU:n och GPU:n, och vilken hårdvara som ligger bakom när datorn börjar krångla.

I denna guide går vi igenom vilka funktioner, CPU, GPU och RAM fyller så att du kan lära dig mer om varför det inte nödvändigtvis räcker med att köpa det senaste grafikkortet om du vill ha en snygg och flytande spelupplevelse. 

Läs mer

Certifierad av Trygg E-handel

Certifierad av Trygg E-handel En säker plats att handla!