Vilken gaming setup passar dig bäst?

Att köpa en gaming setup är en stor investering. Därför är det viktigt att du hittar rätt gaming setup som passar din budget och dina behov.

Genom att investera i rätt gaming setup får du en kombination av fantastiska spelupplevelser och en bra magkänsla. SharkGaming har massor att erbjuda alla gaming-hajar där ute som är på jakt efter en ny utrustning!

Läs mer här där vi tittar närmare på tre olika setups som du hittar hos SharkGaming. Här tar vi en titt på en del av utrustningen som följer med olika uppsättningar och kikar på innanmätet i gamingdatorerna. Det finns något för alla smaker.

Let’s go!

Casual Gamer setup: När du ska kickstarta din karriär som gamer

Casual Gamer pack

Innehåll – Casual Gamer pack
●       Casual gamer PC:

●       Processor: Intel Core i5-11400F

●       RAM: Patriot Viper STEEL 2x4 3200MHz

●       Grafikkort: Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER OC 6G

●       Lagerplads: Shark 1TB M.2 NVME SSD

●        SharkGaming SG27165 27" 165Hz välvd skärm

●        Shark Velocity Gamingmus

●        SharkGaming mousepad

●        Shark Venator K50-TKL Red/Brown Switch tangentbord

●        Shark Receptor H70 trådbundet gamingheadset

Är du ny i gamet och sugen på att köpa din första gaming setup? Då kommer SharkGamings "Casual gamer setup" täcka dina behov i de allra flesta fallen. Här hittar du vår Casual gamer setup.

I det här paketet får du allt du behöver för att komma igång. Vi börjar med att titta på det viktigaste: datorn.

Hjärtat i varje gaming setup är så klart själva datorn. Som ny gamer vill du ha en dator som kan hantera lite av varje under rimliga förhållanden. Det är precis vad du får med datorn i det här paketet.

Du får gott om lagringsutrymme och blixtsnabba laddningstider med datorns 1 TB M.2 NVMe SSD-hårddisk. Då kommer du garanterat inte vara den som folk väntar på när en ny bana startas. Det medföljande RAM-minnet på 8 GB (3200 MHz) garanterar också en smidig upplevelse i merparten av spelen.

Processorn är en 11:e generationens Intel Core i5-11400F. Denna CPU ger datorn den datorkraft som krävs för att hantera alla vanliga uppgifter som du utsätter datorn för. Denna CPU kompletterar även GPU:n på ett bra sätt under spelandet.

I grafikkortet hittar du en av de bästa GPU:erna från en äldre generation – nämligen GeForce GTX 1660 SUPER OC 6G. Den här GPU:n levererar konkurrenskraftiga FPS-värden i de allra flesta spel (vid medium/high grafikinställningar). Låt dig inte luras av att GPU:n är har ett par generationer på nacken. Det gör bara att GPU:n hamnar i en billigare prisklass, och den uppfyller fortfarande behoven hos merparten av spelarna.

Låt oss titta närmare på utrustningen som följer med den här uppsättningen. Först ut är skärmen, som sticker ut med sin böjda form. Med en uppdateringsfrekvens på 165HZ kan du pressa ut mänger av FPS ur grafiken. Kompromissen här består av mängden färger samt bakgrundsbelysningen, som ligger i den nedre delen av urvalet. Värt att nämna är att detta är en obetydlig detalj för de flesta.

Gamingmusen har RGB och konfigurerbara knappar på sidan som är lätta att ställa in efter behov. Detta låter dig ha genvägarna precis där du vill ha dem. En snygg SharkGaming-musmatta som garanterar smidiga och enkla rörelser ingår också.

Det medföljande tangentbordet kan fås med antingen red switches, som ger linjärt tryck, eller brown switches, som ger taktil feedback när trycket appliceras i form av en "bump". För gamingrelaterade ändamål är valet av tangentbord främst en fråga om smak.

Slutligen har vi headsetet som ger ett klart, skarpt och omslutande surroundljud – så att du alltid hör var fienden kommer från.

Serious Gamer setup: Få knivskarp bild och tokhög FPS med massiv beräkningskraft

Serious Gamer pack

Innehåll – Serious Gamer pack
●        Serious Gamer PC:

●        Processor: Intel Core i7-11700F

●        RAM: Gigabyte AORUS RGB 2x8GB 3333MHz

●        Grafikkort: Gigabyte GeForce RTX 3080Ti Gaming OC 12GB

●        Lagerplads: KINGSTON NV1 1000GB M.2 2280 NVMe SSD

●        SharkGaming SG27-Q144 27" 144Hz 1440p skärm

●        Shark Velocity M70 gamingmus

●        SharkGaming mousepad

●        Shark Venator K50-TKL Red/Brown Switch tangentbord

●        Shark Receptor H70 trådbundet gamingheadset

Om du vill köra alla spel på marknaden med de högsta grafikinställningarna utan att kompromissa med din budget bör du investera i en Seriös gamer setup. Här hittar du uppsättningen.

Låt oss börja med att titta på hur utrustningen i det här paketet skiljer sig från en Casual gamer setup. Förutom att själva datorn har fått betydande uppgraderingar så är den enda skillnaden skärmen.

Denna setup innehåller ingen välvd skärm och har en något lägre uppdateringsfrekvens än skärmen i vår Casual gamer setup.  Men låt dig inte luras av det. Den här skärmen lyser och blinkar med en 70% högre upplösning, nästan 100 gånger fler färger, över 30% skarpare belysning och bättre responstider. Om det skulle råda något tvivel är denna bildskärm från vår Serious gamer setup att föredra i de allra flesta fall.

Själva datorn i vår Serious gamer setup kommer i SharkGamings eget chassi: Shark Silent Void. Silent Void håller datorns ljudnivå på en ultralåg nivå – även när du pressar ut all kraft som datorn har att uppbringa.

Återigen får du gott om lagringsutrymme för alla dina spel med en 1 TB M.2 NVMe SSD. Å andra sidan har RAM-minnet fördubblats i denna setup – från 8 GB till 16 GB. Det gör det bland annat möjligt att streama dina spel medan du spelar, och det ger dig också en fördel när du spelar med extremt höga grafikinställningar.

Processorn tillhör den 11:e generationen och är mid-to-high-end. Processorn garanterar ett smidigt samarbete mellan resten av speldatorns komponenter och briljerar även när du använder datorn till annat än gaming.

GPU:n är från Nvidias 3000-serie. Även om den här GPU:n inte är något flaggskepp finns det inget spel som den inte glatt tar sig igenom. Den räcker utmärkt för alla spelen, även med de högsta grafikinställningarna, och lämnar ingen skärm hungrig efter påfyllning.

En Serious gamer setup passar dig som vill ha tonvis med FPS – även mitt i stridens hetta. Den passar dig om hatar input lag, ghosting och andra fenomen som sänker din prestanda under spelandet. Och till sist, det är paketet för dig som är villig att investera lite mer i din gaming setup.

No Compromise setup: När endast BEAST MODE är gott nog

No Compromise gamer pack

Innehåll – No Compromise pack
●       No Compromise gamer PC:

●       Processor: Intel Core i9-11900KF

●       RAM: Gigabyte AORUS RGB 2x8GB 3333MHz

●       Grafikkort: Gigabyte AORUS GeForce RTX 3080Ti MASTER 12GB

●       Lagerplads: KINGSTON NV1 1000GB M.2 2280 NVMe SSD

●       SharkGaming SG34-WQ144 34" WQHD 144Hz välvd skärm

●       Shark Velocity M71 trådlös gamingmus

●       SharkGaming XL mousepad

●       Shark Venator K50-TKL Red/Brown Switch tangentbord

●       Shark Receptor H70 wireless gamingheadset

Sugen på det absolut bästa i din gaming setup? Då föreslår vi SharkGamings färdigbyggda och kompletta gaming setup "No compromise".

Här får du hela paketet: En gamingdator som klarar allt på ultrainställningar, en välvd skärm som fyller hela väggen bakom skrivbordet, en trådlös mus och ett trådlöst headset med trådbunden responstid, en XL-musmatta som förvandlar halva skrivbordet till en ren reaktionsyta och, naturligtvis, ett tangentbord där du själv kan välja switch.

Och självklart så har de flesta komponenterna en läcker RGB-belysning.

Låt oss jämföra No Compromise med vår Serious gamer setup. När det gäller utrustningen får du fullständig trådlös rörelsefrihet, både från headsetet och musen. Musmattan i XL-storlek gör att du slipper irriterande "lyft" med musen.

Men det är när du tittar på skärmen som du verkligen ser hur utrustningen har uppgraderats. Den överträffar sina föregångar i de tidigare uppsättningarna – både till storlek och format. Med ett välvt format, en storlek på 34 tum och en UWQHD-upplösning på 3440 x 1440 pixlar (hela 35% högre upplösning än i Serious gamer setuper) får du en bildupplevelse som suger in dig och fördjupar dig i de spelvärldar du älskar mest. Responstiden är lika låg som hos föregångaren – endast 1 ms (MPRT).

Datorn i No Compromise gamer set up måste naturligtvis kunna hantera en skärm av den här storleken och det här formatet, och det gör den utan problem. Med en RTX 3070Ti GPU levererar den kristallklara bilder i en lika strid ström som projektiler från en P90.

CPU:n är den 11:e generationens flaggskepp och som ständigt briljerar inom alla parametrar som är viktiga för dagens spelare.

Vattenkylning är självklart också installerat i datorn. Du behöver aldrig oroa dig för överhettning i en No Compromise gamer setup.

Låt oss vägleda dig till den perfekta gaming setupen

Vi hoppas att vi gav dig lite inspiration bland de gaming setups vi presenterade på den här sidan. Självklart kan du enkelt konfigurera de olika uppsättningarna online så att de passar dina behov och önskemål.

Vill du se mer ögongodis Då har vi så klart fler godsaker att bjuda på. Kom förbi vår butik i Glostrup och prova våra olika gaming setups!

Och om du är osäker på vilken setup som passar dig och dina önskemål är vi alltid redo att hjälpa dig vidare. Chatta med oss här på sidan eller ring 010 88 85 367– så hittar vi en bra gaming setup för dig.

Certifierad av Trygg E-handel

Certifierad av Trygg E-handel En säker plats att handla!