SharkGamings historia

Shark Gaming Timeline 2009-2021

Före 2009 var möjligheterna att köpa skräddarsydda speldatorer väldigt begränsade. En dålig upplevelse vid ett datorköp på Fona blev droppen som gjorde att Daniel Gerhardt och Mikael Taipalus fick upp ögonen för vilken stora lucka det fanns på marknaden. Daniels önskan om att göra det möjligt att köpa datorer specialgjorda för gamers kombinerades med Mikaels förkärlek för hajar, specifikt Discovery Channels ”Shark Week”, och nu skulle det inte dröja länge innan SharkGaming förverkligades. Mikael hoppade av från sina studier i marknadsföringsekonomi som han precis hade börjat på och tillsammans med Daniel satsade han allt på drömmen om att slå sig in på den danska gamermarknaden.

2009

SharkGaming föds. Daniel och Mikael får sitt organisationsnummer i oktober månad och fyra månader senare är man redo att lansera den första versionen av webbplatsen. Daniel står för ekonomi och redovisning och Mikael står för driften. Kunderna är privatpersoner, och för att hålla ner produktionskostnaderna och därmed även priserna så mycket som möjligt använder man billig hårdvara. Shark är vid denna tidpunkt de billigaste, men inte nödvändigtvis de bästa. All verksamhet är förlagd till Mikaels lägenhet där Daniel, Mikael själv och Rasmus, företagets första tekniker, driver SharkGaming.

2010

SharkGaming växer ur lägenheten och flyttar in i nya lokaler som ligger granne med ett internetcafé på Frederiksberg. 2010 anställs företagets grafiker Brian, som än idag medverkar till utvecklingen av SharkGamings visuella identitet med hjälp av Photoshop. Året därpå förstärks företaget av Christian och Jasper.

2012

SharkGaming fortsätter växa och flyttar nu till Ellekær 7 i Herlev, där lokaler på 300 kvm underlättar den dagliga verksamheten.

Ellekaer

Udstilling Ellekaer 2012

2013

Ytterligare 150 kvm tillkommer på företagsadressen på Ellekær 7, och man anställer mer personal. 

Butik Ellekaer

2014

League of Sharks sparkar igång. Omgivet av onlineevent och turneringar var League of Sharks en online-turneringsplattform där man till att börja med tävlade i galna game modes som ARAM (All Random All Mid) i League of Legends.

2015

SharkGaming övertar grannlokalerna och utökar på så vis ytan med ytterligare 200 kvm vilket innebär att företaget nu förfogar över totalt 650 kvm.

Ny butik ellekaer 2015

2016

League of Sharks har haft växtvärk och inkluderar nu Counter-Strike till LAN-arrangemanget NPF, där SharkGaming utlovar 100 000 DKK i prissumma till det vinnande laget. Team Dignitas kammar hem segern i en tät finalstrid mot dåvarande versionen av Heroic. Team Dignitas bestod av MSL, K0nfig, CajunB, RUBINO och Magisk, medan Heroic hade Snappi, Friis, Moddi, Valde och Glaive. Kort därefter föddes både North och Astralis, och efter att ha använt SharkGaming-datorerna vid Shark League-turneringen insisterade spelarna i båda organisationerna på att spela på SharkGaming-datorerna, eftersom det var de bästa på marknaden. SharkGamings väg in på e-sportsscenen grundlades efter NPF-eventet och sedan dess har drygt hälften av de namnkunniga e-sportsorganisationerna världen över vid någon tidpunkt haft SharkGaming-datorn som sina officiella maskiner.

League of Sharks til NPF

SharkGamings vd Daniel Gerhardt reser till Stockholm för att undersöka möjligheterna att ta sig in på den svenska marknaden. Till skillnad från Danmark använde man i Sverige inte datorer på fritidsklubbar, som annars var en halvstor köpare av maskiner hemma i Danmark. På ett möte med en fritidsklubb i Stockholm frågar Daniel ungdomarna där var de brukar spela datorspel efter skolan. De styr honom i riktning mot internetcaféet Inferno. Vid ankomsten får han uppleva ett helt annat sätt att driva internetcafé på än vad vi är vana vid i Danmark. På interncaféet finns över 300 maskiner och man är vid denna tidpunkt störst i världen. De är på jakt efter nya datorer och Daniel får snabbt ett avtal som än idag är det enskilt största enskilda försäljningsavtalet i SharkGamings historia.

Magisk playing on SharkGaming Computer

2017

I anslutning till den stora beställningen till svenska Inferno lanseras den svenska webbplatsen och SharkGaming finns nu officiellt på den svenska marknaden.

2018

SharkGaming tilldelas Herlevs Erhvervspris. Vid denna tidpunkt hade företaget sitt huvudkontor i Herlev och ett nära samarbete med kommunen. Genom aktiva insatser tog man in elever och flexarbetare som inte sällan senare kunde erbjudas fast anställning. En stor del av dessa anställda arbetar kvar än idag. Samarbeet med kommunen och de aktiva insatserna gjorde att en kommitté med affärspersoner pekade ut SharkGaming som ett företag som tog socialt ansvar – något vi gör än idag.

Detta år utökas lokalerna med ytterligare 200 kvm, men trots att man nu förfogar över 850 kvm råder det fortfarande brist på utrymme på detta företag som har konstant växtvärk.

Shark Gaming Herlev Erhvervspris 2018

2020

SharkGaming upplever en stark tillväxt och växer ur sina lokaler i Herlev och flyttar därför till Glostrup, där drygt 3 000 kvm utgör det nya huvudkontoret. Platsbristen beror på att antalet medarbetare har fördubblats, och förutom växtvärk på produktionsavdelningen måste man nu även bereda plats för en egen marknadsavdelning.

SharkGaming Computers on the work bench

De stora framgångarna på den danska och svenska marknaden samt expansionen av lokaler och produktion gör att SharkGaming nu tar klivet in på den norska marknaden och därmed finns representerat i hela Skandinavien.

2021

SharkGaming fortsätter tillväxten från 2019 och 2020, och även om branschen är pressad på grund av bristen på grafikkort lyckas företaget hålla uppe försäljningen.
Man har fortfarande kvar sin nära relation till e-sportvärlden och många organisationer spelar fortfarande med datorer och utrustning från SharkGaming. Målet är att fortsätta leverera bästa tänkbara gamingsetups både till privatpersoner och professionella och ständigt se till att erbjuda Nordens bästa rådgivning, support och expertis.

Shark on the wall in our new headquarters

Certifierad av Trygg E-handel

Certifierad av Trygg E-handel En säker plats att handla!