Intels 13. Generationens processor "Raptor Lake"-processor

Intels senaste skörd – de efterlängtade Raptor Lake-processorerna – väntas blomma ut på världsmarknaden i höst. Ryktena säger att Raptor Lake kommer att släppas i oktober – men Intel är förstås knäpptysta och vi andra får sitta och rulla tummarna medan vi väntar.

Här är vad vi förväntar oss från Intels 13:e generationens processorer. Som alltid finns det många anledningar att glädjas.

Raptor Lake ger betydligt bättre prestanda

Jämfört med Intels nuvarande flaggskepp på marknaden – Core i9-12900KS – utlovar Intels Raptor Lake högre prestanda inom de flesta parametrarna. Raptor lake är, otroligt nog, byggd på en förbättrad version av Alder Lakes 10nm-arkitektur, men levererar trots det prestanda som inte kommer göra någon besviken. Ta på dig dina nördglasögon – nu ska hajarna gnaga på siffrorna!

Med 50% fler kärnor (24, jämfört med 16) och 33% fler work-threads i varje kärna (32, jämfört med 24) kommer Raptor Lake att få betydligt mer throughput per klockcykel. Och när ryktena säger att klockfrekvensen kommer att öka till 5,8 GHz (från 5,5 GHz i flaggskeppets 12:e generation) är vi på SharkGaming redan exalterade. Lägg till en större cache ovanpå dessa specifikationer och alla nördarna kommer att dregla på kontoret.

Visst, än så länge är det bara rykten. Men ovanstående specifikationer är inte orealistiska, och marknaden ligger oftast ganska nära sanningen när den gissar. Vi korsar fenorna!

Kompatibiliteten gör det enkelt att ersätta din nuvarande processor med en Raptor Lake-processor.

Just nu finns det inget som tyder på att du måste byta ut ytterligare hårdvara för att kunna använda Raptor Lake-processor. Raptor Lake passar med samma sockel (LGA 1700), samma moderkort, samma kylare... ja, du behöver inte ens byta ut nätaggregatet eller varna ditt elbolag i förväg. Strömförbrukningen hos Raptor Lake är (såvitt vi vet) stabil och jämn på samma nivå som i den tidigare CPU-generationen.

Raptor Lake ser även ut att vara kompatibel med all din overkill spelutrustning. Processorn kommer liksom sin föregångare att stödja PCIe 5.0 för blixtsnabba överföringshastigheter på upp till 32 GT/s. Samma sak gäller för stöd för både DDR4- och DDR5-minnen. För vissa är detta en självklarhet – men vi tycker att det är bra att veta.

Med Raptor Lake-processorernas stundande lansering står scenen färdig för ännu bättre och mer omslutande spelupplevelser mot slutet av året. Winter is coming...och vi längtar redan!

Certifierad av Trygg E-handel

Certifierad av Trygg E-handel En säker plats att handla!