Shark Gaming säkrar mångmiljoninvestering för internationell expansion

Spelbranschens utveckling fortsätter uppåt som förväntat. Analyser visar att upp till 96% av alla danska tonårspojkar spelar dataspel och det kräver bra redskap. De redskapen levererar danska Shark Gaming, som just landat en mångmiljoninvestering för att vidareutveckla verksamheten och starta ett internationellt tillväxts-äventyr.

"Shark Gaming föddes som en hårdvaruaffär och har från det byggt upp ett riktigt starkt varumärke. Flera av de största lagen i e-sport som Astralis och North använder deras skräddarsydda datorer, detta är en väldigt solid grund. Vi skulle vilja hjälpa Shark till nästa nivå och säkerställa internationell tillväxt.", förklarar Søren Lottrup från familjefonden ELWIS A / S, ny medinvesterare i Shark Gaming.

"När det gäller spel tror jag att vi bara har repat ytan. Marknaden ligger i en fantastisk utveckling och den blir bara större. Inte minst för att tekniken som driver upplevelsen ständigt utvecklas, det finns även mycket ny teknologi som växer fram. " I samband med investeringen gick Søren Lottrup till Shark Gaming.

Professionell sport kräver professionella leverantörer

Shark Gaming är naturligtvis nöjda med de möjligheter som erbjuds av ELWIS A/S-investeringen. Företagets slogan är "Maximera din potential", Shark kan nu göra det till sin egna verklighet: "Gaming har blivit en professionell sport och det sprider sig till oss som leverantörer. Vi behöver bli ännu större, så vi letade efter "smarta pengar"; några som kan hjälpa till att expandera verksamheten med värdefulla råd på vägen. Valet gick till ELWIS A/S eftersom de verkligen var intresserade. De har nyfikenhet och entusiasm för det här projektet och det är viktigt”, säger Daniel Gerhardt, VD på Shark Gaming och medgrundare bakom det nästan tioåriga företaget. "Familjen Lottrup har en bred erfarenhet inom olika branscher och har visat att de kan få företag att växa. Det ger oss värdefulla kunskaps och nätverksmöjligheter. ” tillägger Daniel.

“Vi har valt att vara bäst på marknaden och det fungerar”

Shark Gaming grundades 2009 som ett svar på en marknad som kännetecknades av undermåliga kinesiska speldatorer som såldes för dyrt. Nischen med kundanpassade datorer visade sig vara skott i mål, för efter bara två år nådde Shark Gaming en årlig omsättning på 20 miljoner DKK. "Vi har valt att vara bäst på marknaden och det fungerar. Alla andra fokuserar på priset och de som är billigast vinner. Man kan dock inte bygga upp något man tjänar 5% på. Det är svårt att ta mer för en produkt som inte är bättre än dess närmaste konkurrent och därför säljer vi unik maskinvara och design under eget varumärke, det är vår kraft. När vi inte kan jämföras med andra, förlorar vi aldrig slaget”, förklarar Daniel Gerhardt. Shark Gaming vann också Herlev Kommuns affärspris 2018 för sitt arbete med ungdomar som har svårt att komma in på arbetsmarknaden.

Långsiktiga investeringar med kapital och know-how

Søren Lottrup betecknar investeringen som långsiktig: "Vi lanserar en stegrande raket - vår ambition är att ta företaget till nästa nivå genom nya kundupplevelser och internationell tillväxt och det tar den tid det tar. De är 20 passionerade experter som vet vad branschen rör sig om medan vi vet ett och annat om strategisk affärsutveckling med ett internationellt perspektiv. Det är en väldigt skarp kombination. " ”I första omgången handlar det om att få Shark Gaming bortom landets gränser: De har redan tagit det första preliminära steget i Sverige, så nu går vi efter de nordiska länderna och sedan längre ut!"

Ytterligare information

Om du vill ha mer information om avtalet mellan ELWIS A / S och Shark Gaming, kontakta Søren Lottrup på telefon +45 3117 7976 eller Daniel Gerhardt på tfn +45 3841 1551.